10m ilmapistooli

Ampujat: Kaikki

Ampumamatka: 10 metriä

Ase: ponneaineena paineilmaa tai hiilidioksidia käyttävä ilmapistooli (myös puristeilma- tai jousitoiminen), jonka saa ladata vain yhdellä luodilla. Kaliiperi enintään 4,5 mm, aseen liipaisuvastus vähintään 500 g ja aseen paino enintään 1,5 kg. Aseen tulee mahtua mittalaatikkoon, jonka mitat ovat: pituus 42 cm, leveys 20 cm ja korkeus 5 cm. Vain avotähtäimet ovat sallittuja, liipaisu voi tietyin edellytyksin olla elektroninen.

Luodit: Vapaasti kaupan olevat lyijyluodit, max. kaliiperi 4,5 mm.

Taulut: Taulu on 10-renkainen pistoolitaulu, jossa kympin halkaisija on 11,5 mm ja 1-renkaan halkaisija 155,5 mm.

Ampumaohjelma: Miehet (M, M20, Y18) ampuvat 60 kilpalaukausta 75 min ja naiset, naisjuniorit sekä kaikki yli 50-vuotiaat ja kaikki alle 16-vuotiaat 40 kilpalaukausta 50 min ampuma-ajan puitteissa elektronisiin tauluihin ammuttaessa (pahvitauluihin ammuttaessa +15 tai +10 min lisäaikaa laukausmäärästä riippuen). Ennen kilpailuajan alkua urheilijoilla on 15 min aikaa ampua rajoittamaton määrä koelaukauksia.

Tasatulos: Peruskilpailussa tasatulos ratkaistaan seuraavasti: ensimmäisenä ratkaisee sisäkymppien määrä ja sitten viimeisen kymmenen laukauksen sarjan korkein pistemäärä edeten kymmenen laukauksen sarjoissa alkua kohti, kunnes tasatulos on ratkennut. Jos sisäkymppien määrä ja sarjat ovat identtiset, ratkaisee kymppien, yhdeksikköjen, kahdeksikkojen ja niin edelleen määrä.

Finaali: Loppukilpailuun pääsee peruskilpailun kahdeksan parasta ja finalistien ampumapaikat arvotaan. Finaalissa aloitetaan nollilta eli peruskilpailutuloksella ei ole enää merkitystä. Finaali koostuu kahdesta 5 kilpalaukauksen sarjasta (ampuma-aika 250 sek.), joita seuraa 14 yksittäistä kilpalaukausta (ampuma-aika 50 sek.) finalistien ampuessa yhtäaikaa. Yhteenlaskettu kymmenesosapisteen tarkkuudella muodostuva kokonaispistemäärä ratkaisee finalistien järjestyksen (poislukien pudotusammuntojen pisteet). Alimman tuloksen ampunut urheilija karsiutuu 12 laukauksen jälkeen ja seuraava aina kahden lisälaukauksen jälkeen. Finaali jatkuu näin, kunnes kulta- ja hopeamitali on ratkennut, eli yhteensä ammutaan 24 finaalilaukausta. Finalistien mahdolliset tasatulokset ratkaistaan yksittäisin lisälaukauksin kunnes ero syntyy.

Olympialaji (miehet ja naiset).