Lisenssi

Harrastajavakuutus tulisi olla jokaisella radalla ammuntaa harrastavalla, koska seuratoimintavakuutus ei korvaa ammunnan harrastajien harjoituksissa ja kilpailuissa omaisuudelle ja sivullisille aiheuttamaa vahinkoa.


Vakuutukset ja lisenssit

Vakuutukset ovat toiminnan turva

Suomen Ampumaurheiluliiton tarjoama vakuutusturva seuroille ja harrastajille on kattava.

Jäsenetuna kaikille jäsenseuroillemme kuuluu seuratoiminnan vakuutus (OP Tuplaturva). Se kattaa seuran talkootoiminnassa sattuneet tapaturmat ja sisältää myös vastuuvakuutuksen kolmannelle osapuolelle (esim. yleisö) sattuneesta tapaturmasta tai esinevahingosta. Lisätietoa Tuplaturvasta löydät täältä.

Kilpailulisenssi ja nuorisolisenssit oikeuttavat kilpailemaan SAL:n alaisissa kilpailuissa. Lisenssit sisältävät urheiluvakuutuksen ampumaurheilun kilpailu- ja harjoitustoiminnassa sattuvia tapaturmia varten. Lisenssiin kuuluu myös vastuuvakuutus.

Lisenssit ovat voimassa kaikissa Ampumaurheiluliiton lajiryhmissä (kivääri, pistooli, haulikko, liikkuva maali, practical, siluetti, kasa-ammunta ja mustaruuti), vaikka ostovaiheessa Suomisportissa pitääkin valita ns. päälaji.  Practicalin alle luetaan myös IDPA, joka ei ole liiton virallinen laji.

Harrastelisenssi ei sisällä kilpailuoikeutta. Se antaa vakuutusturvan seuratason harjoitteluun koko vuodeksi.

Kultahippuvakuutus on tarkoitettu alle 16-vuotiaille ampumakoululaisille. Se sisältää tapaturma- ja vastuuvakuutuksen lisäksi kilpailuoikeuden SAL:n seurojen järjestämiin tukisarjan kilpailuihin.


Lisenssivaihtoehdot ja hinnat vuonna 2023

Kilpailulisenssit
Kaikki kilpailulisenssit sisältävät kilpailuluvan, tapaturmavakuutuksen ja vastuuvakuutuksen.

  • Aikuiset 40 €
  • Nuoret 13 €
    Tarkoitettu kilpailuvuonna 20 vuotta täyttäville ja sitä nuoremmille.
  • Seniorit 19 €
    Tarkoitettu kilpailuvuonna 80 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille.

Harrastelisenssi 25 €
Harrastelisenssi antaa vakuutusturvan harjoitteluun ja seuratason kilpailutoimintaan koko vuodeksi. Harrastelisenssissä ei ole kansallista kilpailuoikeutta. Jos haluat osallistua muuhun kuin seuratason (seuran sisäiseen tai enintään kolmen seuran väliseen) kilpailutoimintaan, tarvitset jonkun edellä mainituista lisensseistä.

Lisenssin hankinta

Lisenssikausi vaihtuu 1.1.2023 ja on kalenterivuoden mittainen. Lisenssit ostetaan netistä osoitteesta www.suomisport.fi

Jos et vielä ole rekisteröitynyt Suomisportiin, luot Suomisport-sivuston antamien ohjeiden mukaan ensin tilin itsellesi. Sisäänkirjautuminen tilille tapahtuu tekstiviestillä tai sähköpostilla saatavilla kertakirjautumistunnuksilla, joten muistettavia pysyviä tunnuksia ei tule. Alaikäisten lasten vanhemmat ostavat lastensa lisenssit omalta Suomisport-tililtään.

Lisenssi maksetaan ostotapahtuman yhteydessä ja saat sähköisen lisenssikortin käyttöösi välittömästi maksun jälkeen. Jos älypuhelinta ei ole käytössä, lisenssin maksukuitin voi tulostaa Suomisportin omasta profiilista koska tahansa.

Huomaathan, että muovista tai pahvista lisenssikorttia ei enää lähetetä automaattisesti. Kilpailulisensseihin muovisen lisenssikortin voi tilata sähköisen lisenssikortin rinnalle 5 euron lisämaksulla. Valitse tällöin lisenssivaihtoehto, joka sisältää muovisen lisenssikortin.