Lisenssit myyntiin vasta 1.1.2024

Vuoden 2024 lisenssit tulevat myyntiin aiemmasta poiketen vasta 1.1.2024. Syy tähän on Olympiakomitean tekemä muutos, jonka myötä lisenssejä ei enää voi ostaa Suomisportista ennen kyseisen lisenssikauden alkamista. Olympiakomitea perusteli muutosta sillä, että aiempi käytäntö aiheutti sekaannuksia sen suhteen, mille lisenssikaudelle henkilö yritti ja tuli ostaneeksi lisenssin.

Uusi lisenssi kannattaa ostaa heti tammikuussa, vaikka ensimmäinen kilpailu olisikin vasta kesällä, sillä näin vakuutusturvan saa heti voimaan. Vakuutus tulee voimaan 1.1.2024 alkaen kun vakuutusmaksu suoritetaan tammikuun aikana. Sen jälkeen ostettaessa vakuutus tulee voimaan klo 24.00 sinä päivänä, jona vakuutusmaksu on suoritettu tai maksuhetkestä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuajankohta.

Lisenssit ostetaan tuttuun tapaan Suomisportista www.suomisport.fi.

Tarkempia tietoja mm. vakuutusehdoista voi lukea liiton nettisivulta www.ampumaurheiluliitto.fi/lisenssit-ja-vakuutukset/.

Hintoihin muutoksia

Liittovaltuusto päätti kevätkokouksessaan nostaa aikuisten ja seniorien kilpailulisenssin sekä harrastelisenssin hintaa viidellä eurolla ja laskea nuorten kilpailulisenssin hintaa kolmella eurolla. Vuoden 2024 hinnat ovat siis seuraavat:

Kilpailulisenssi, aikuiset45 €
Kilpailulisenssi, nuoret (enintään 20 v)10 €
Kilpailulisenssi, seniorit (vähintään 70 v)25 €
Harrastelisenssi30 €

Lisenssi on sähköinen eli sen voi esittää kilpailun järjestäjälle Suomisport-sovelluksen tai nettiselaimen kautta.

Kilpailulisenssiin saa edelleen halutessaan muovisen lisenssikortin 5 euron lisähintaan.

Kaikista kilpailu- ja harrastelisensseistä ohjataan siis harrastajan lisenssiseuralle ensi vuonna 3 euroa per lisenssi.

Lisensseissä on hyvin kattava tapaturma- ja vastuuvakuutus.


Lisenssin hankinta

Lisenssikausi vaihtuu 1.1.2024 ja on kalenterivuoden mittainen. Lisenssit ostetaan netistä osoitteesta www.suomisport.fi

Jos et vielä ole rekisteröitynyt Suomisportiin, luot Suomisport-sivuston antamien ohjeiden mukaan ensin tilin itsellesi. Sisäänkirjautuminen tilille tapahtuu tekstiviestillä tai sähköpostilla saatavilla kertakirjautumistunnuksilla, joten muistettavia pysyviä tunnuksia ei tule. Alaikäisten lasten vanhemmat ostavat lastensa lisenssit omalta Suomisport-tililtään.

Lisenssi maksetaan ostotapahtuman yhteydessä ja saat sähköisen lisenssikortin käyttöösi välittömästi maksun jälkeen. Jos älypuhelinta ei ole käytössä, lisenssin maksukuitin voi tulostaa Suomisportin omasta profiilista koska tahansa.

Huomaathan, että muovista tai pahvista lisenssikorttia ei enää lähetetä automaattisesti. Kilpailulisensseihin muovisen lisenssikortin voi tilata sähköisen lisenssikortin rinnalle 5 euron lisämaksulla. Valitse tällöin lisenssivaihtoehto, joka sisältää muovisen lisenssikortin.